Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 150 g de sucre roux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 40 g de beurre, et un peu pour le moule
- 150 g d'amandes en poudre
- 1000 g de poires, coupées en lamelles
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2165.7 kJ / 518.7 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 46.8 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50min
Le milhassou
2h
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55min
Moelleux aux pommes
1h
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Crousti-moelleux aux pommes
1h
Crumble aux pommes, spéculoos, raisins secs
55min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Cobbler aux pommes
1h 40min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Flaugnarde aux poires
50min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min