Urządzenia i Akcesoria
Sos Hoisin
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
490 g
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
150 g sosu sojowego
-
150 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
-
80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
40 g octu ryżowego (patrz wariant)
-
50 g oleju sezamowego
-
2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1693 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1498.7 kJ /
358.2 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
25.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Sos teriyaki
15 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Koreański ramen z tofu
50 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 min