
Urządzenia i Akcesoria
Sos Hoisin
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
490 g
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
sosu sojowego150 g
-
masła orzechowego (patrz wskazówka)150 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego80 g
-
octu ryżowego (patrz wariant)40 g
-
oleju sezamowego50 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku2 łyżeczki
-
pieprzu cayenne, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
358.2 kcal /
1498.7 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
25.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Sód
1693 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY PODSTAWOWE II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Mieszanka curry
25 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Sos teriyaki
15 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min