Urządzenia i Akcesoria
Muffinki ze skórkami z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
100 g skórek z jabłek ekologicznych, pokrojonych na kawałki
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
200 g mąki pszennej
-
200 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
60 g syropu z agawy
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
160 mg
Białko
3 g
Kalorie
527 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Ciasto wiosenna stokrotka
50 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Burgery Kulfona
2 godz.
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Czekoladki adwentowe
2 godz. 15 min
Bento z pandami
1 godz.
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min