Urządzenia i Akcesoria
Muffinki ze skórkami z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
100 g skórek z jabłek ekologicznych, pokrojonych na kawałki
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
200 g mąki pszennej
-
200 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
60 g syropu z agawy
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
160 mg
Białko
3 g
Kalorie
527 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie kruche ciasteczka waniliowe
1 godz. 50 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 godz.
Czarno-białe ciasteczka
2 godz.
Halloweenowe serniczki z pajęczą siecią
6 godz. 10 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Angielskie ciasto z bakaliami i marcepanem (Simnel cake)
3 godz.
Ozdoby z piernika
3 godz. 40 min
Piłkarska lasagne
2 godz. 30 min
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min