Muffinki ze skórkami z jabłek
TM6 TM5

Muffinki ze skórkami z jabłek

3.1 (16 ocen)

Składniki

  • olej, do natłuszczenia
  • 100 g skórek z jabłek, ekologicznych, pokrojonych na kawałki
  • 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
  • 60 g syropu z agawy
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
527 kJ / 125 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1.4 g
Sód
160 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy