Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Ciasto
-
100 g mleka
-
130 g wody
-
60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
2 łyżeczki cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
300 g mąki pszennej chlebowej typu 650-850
-
140 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
1 łyżeczka soli
-
30 g siemienia lnianego
-
30 g maku
-
1 jajko
Nadzienie
-
180 g brokułu pokrojonego na kawałki
-
4 cebule dymki ze szczypiorem, pokrojone na ok. 3 cm kawałki
-
170 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej na kawałki
-
120 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
120 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
381.2 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1005.3 kJ /
239.3 kcal
Tłuszcz
11.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE PRZEKĄSKI I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min