Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
TM6 TM5

Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym

3.6 (28 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 100 g mleka
  • 130 g wody
  • 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 2 łyżeczki cukru
  • 20 g świeżych drożdży, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży
  • 300 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-850
  • 140 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g siemienia lnianego
  • 30 g maku
  • 1 jajko

Nadzienie

  • 180 g brokułu, pokrojonego na kawałki
  • 4 cebule dymki, ze szczypiorem, pokrojone na ok. 3 cm kawałki
  • 170 g szynki gotowanej, wędzonej, pokrojonej na kawałki
  • 120 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
  • 120 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • mąka pszenna chlebowa, do oprószenia blatu
  • 1 jajko, roztrzepane

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1005.3 kJ / 239.3 kcal
Białko
10.3 g
Węglowodany
21.3 g
Tłuszcz
11.8 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
3.2 g
Sód
381.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy