Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 325 g de crème liquide 35% m.g.
- 250 g de sucre en poudre
- 230 g de miel liquide
- 35 g de beurre, coupé en morceaux
- 125 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 75 g de chocolat noir 99% de cacao, détaillé en morceaux
- 1 pincée de fleur de sel
- 50 g d'amandes émondées, torréfiées
- 50 g de cacahuètes grillées à sec, non salées
- 50 g de noix de cajou grillées, non salées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 265 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Broyé du Poitou
1 godz. 15 min
Assortiment de truffes au chocolat
45min
Broyé du poitou
2 godz.
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Mousse glacée à la menthe
12 Std.
Pavés chocolat et mendiants
20min
Tartelette fine aux pommes et mendiants
45min
Gâteau au chocolat léger
3ωρ. 15 λεπτ.
Barres choco-coco
1 godz.
Macaron de Saint-Emilion
1 godz.
Glace menthe-chocolat
12 Std.
Mousse au chocolat magique
15 Min