Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 1 œuf
La charlotte
- 300 g d'eau
- 800 g de pommes Canada Grises, épluchées et coupées en quatre
- beurre, pour le moule
- 12 tranches de pain de mie blanc, sans croûte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1886.5 kJ / 445.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux peaux de banane
3 godz. 45 min
Blanc-manger à la banane
3sa 15 dk
Milla de potiron
1h 10min
Beignets aux pommes
1h 20min
Schiacciata aux raisins
2 godz.
Le drômois
12h 45 min
Mousse au caramel salé
4 godz. 30 min
Crème d'amande aux raisins
1 godz. 40 min
Gâteau de crêpes à la mangue (FR)
1h 15 min
Cheesecake au fromage de brebis et aux figues
25 Std. 50 Min
Granité au café
3h
Malakoff à la crème anglaise
25 min