Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème
- 100 g de lait
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 100 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 1 œuf
La charlotte
- 300 g d'eau
- 800 g de pommes Canada Grises, épluchées et coupées en quatre
- beurre, pour le moule
- 12 tranches de pain de mie blanc, sans croûte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1886.5 kJ / 445.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Minitartelettes à la carotte et à la crème d'orange
2u.
Tourte au roquefort
2h 15min
Quiche à l’ail nouveau et vinaigre balsamique
1u. 45min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13h 20min
Galette à l'ananas et au rhum
1h 10min
Galette magique des Rois
3h 15min
Milla de potiron
1h 10min
Gâteau brigadier
2h 30min
Crème à la horchata
50min
Gratin de comté façon pudding
45 min
Gratin crémeux à la normande
1 Std. 5 Min
Gâteau chocolat-abricot
2u.