Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 2 pincées de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 160 g de beurre demi-sel, ramolli, et un peu pour la plaque à muffins
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 4 jaunes d'œufs
- 80 g de raisins secs
- 60 g de fruits confits variés, en petits morceaux (orange, citron, angélique, cerise...)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 518.3 kJ / 123.7 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1 Std. 40 Min
Gâche vendéenne
3 godz. 20 min
Pain d'épices
1h 15min
Stollen
3h 45min
Cantucci
1h 15min
Rochers coco
40 Min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1 Std.
Cookies à l'orange confite
35 Min
Roulé brioché aux fruits confits
3 godz. 10 min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Ginger nuts
1 Std.
Pastis landais
2 godz. 30 min