Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour fariner
- 2 pincées de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 160 g de beurre demi-sel, ramolli, et un peu pour la plaque à muffins
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 4 jaunes d'œufs
- 80 g de raisins secs
- 60 g de fruits confits variés, en petits morceaux (orange, citron, angélique, cerise...)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 518.3 kJ / 123.7 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse
2 Std.
Pain d'épices
3h
Pain au lait
2 Std. 20 Min
Mini-lingots marron-chocolat
40min
Focaccia sucrée à la noisette
2 Std. 20 Min
Amaretti aux abricots
30min
Kringle (Estonie)
2 Std. 40 Min
Fougasse (Découverte)
1h
Focaccia à la farine d'épeautre
2 godz. 25 min
Stollen
3h 45min
Tuiles aux amandes
25min
Le pain bénit
2h 30min