Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 140 g de sucre en poudre, et 8 c. à soupe pour la finition
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé
- 5 œufs
- 160 g de beurre demi-sel
- 8 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 125 g de framboises fraîches
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1247.4 kJ / 297.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel minute aux pommes et aux noix
40 min
Nonnettes au cassis
1h 40min
Carrés gourmands aux abricots
3h
Linzer torte
2h
Muffins aux cerises
2h 45min
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Tartelettes à la faisselle et aux mûres
50 min
Amandine à la cerise
2h
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Jalousie aux pommes
1h 25min
Gâteau aux quetsches
45 min
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min