Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 140 g de sucre en poudre, et 8 c. à soupe pour la finition
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé
- 5 œufs
- 160 g de beurre demi-sel
- 8 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 125 g de framboises fraîches
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1247.4 kJ / 297.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte crumble aux abricots
1h 40min
Tarte à la rhubarbe et pain d'épices
1h 10min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Nonnettes au cassis
1h 40min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Financiers aux cerises
1h
Petits kouign-amann aux pêches de vigne
3h
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 Min
Clafoutis aux abricots
55 Min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Amandine aux abricots
1h 30min