Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten

Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten

5.0 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porties

Składniki

  • rode ui (ongeveer 90 g), in helften gesneden
    ½
  • verse bladpeterselie alleen de blaadjes
    2 takjes
  • ciderazijn
    2 tl
  • extra vergine olijfolie
    100 g
  • citroensap (ongeveer 1 citroen)
    40 g
  • verse basilicumbladeren (ongeveer 10 g)
    8 takjes
  • amandelvlokken
    25 g
  • zout naar smaak
    ¼ tl
  • knoflookteentje
    1
  • water
    500 g
  • zoete aardappelen geschild en in stukjes gesneden (2-3 cm)
    500 g
  • gemalen zwarte peper naar smaak
    1 - 2 snuifjes
  • gemalen komijn
    1 tl
  • witte kikkererwten, uit blik gespoeld en uitgelekt (ongeveer 250 g na het uitlekken)
    400 g
  • rucola
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 8.8 g
Kalorie 1824 kJ / 434.3 kcal
Tłuszcz 30.2 g
Błonnik 8.8 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...