Thaise pinda kip met kokosrijst

Thaise pinda kip met kokosrijst

4.9 25 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porties

Składniki

Pindasaus
  • knoflookteentjes
    3
  • gember, vers wortel geschild, in ronde plakjes gesneden (2 mm)
    30 g
  • olijfolie
    40 g
  • kokosmelk
    400 g
  • pindakaas
    160 g
  • lichte sojasaus
    80 g
  • sinaasappelsap
    80 g
  • donkerbruine suiker
    80 g
  • sesamolie
    10 g
  • sriracha saus naar smaak (zie tip)
    1 - 2 el
Kip, rijst en groenten
  • water
    600 g
  • kokosmelk
    400 g
  • basmati rijst
    350 g
  • kokos, gedroogd, geraspt
    20 g
  • kippendij, zonder been en zonder vel in blokjes gesneden (1-2 cm)
    600 g
  • verse babymaïs in de lengte gehalveerd
    200 g
  • suikererwten getrimd
    200 g
  • pinda's, ongezouten grof gehakt, voor de garnering
  • korianderblad, vers grof gehakt, voor de garnering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 37.5 g
Kalorie 3831 kJ / 918 kcal
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 71.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...