![Tortilla di patate al vapore Tortilla di patate al vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a499ed9fcbf3f80d0c4a98be6347d935/Derivates/7e934cca253c61b87bd7b7e87118714e4485328a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di patate a pasta gialla, pelate e tagliate in pezzi
- 80 g di cipolla a pezzi
- 80 g di Parmigiano Reggiano semi-stagionato, a pezzi (2 cm)
- 6 uova
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 500 g di acqua
- pepe nero macinato, a piacere
- fiocchi di sale, a piacere
- prezzemolo fresco tritato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1005.4 kJ / 240.3 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 676.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1u. 10min
Coppa cookies
3h 30 min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Focaccia di patate in padella
1h
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Involtini di pollo, orzo e spinaci
40min
Frittelle di patate con spinaci insaporiti
35min
Sformato di riso filante agli asparagi e prosciutto cotto
1ч. 5 мин.
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 мин.
Frittata di zucchine e ricotta
40min
Frittatina alle zucchine
30min