Tortilla di patate al vapore

Tortilla di patate al vapore

3.3 69 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di patate a pasta gialla pelate e tagliate in pezzi
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 80 g di Parmigiano Reggiano semi-stagionato, a pezzi (2 cm)
  • 6 uova
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 500 g di acqua
  • pepe nero macinato a piacere
  • fiocchi di sale a piacere
  • prezzemolo fresco tritato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 240.3 kcal / 1005.4 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 676.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...