Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Craquelin
- 100 g di zucchero
- 100 g di farina tipo 00
- 80 g di burro freddo, a tocchetti
- 1 pizzico di sale
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero (opcjonalnie)
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Panna montata
- 80 - 100 g di zucchero
- 600 di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 339.6 kJ / 81.2 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 40.8 mg
Alternatywne przepisy
Alberello di biscotti cacao e peperoncino
2h
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3h
Mini colombine all'arancia candita
1h 30 min.
La colomba perfetta
7h
Agnello alla marocchina con cous cous al limone
4h
Follia ai tre cioccolati
6 Std.
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Pasta Choux
2h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Panettone gastronomico natalizio
7h