Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di latte in polvere magro
- 35 g di destrosio
- 4 g di farina di semi di carrube
- 170 g di zucchero
- 65 g di tuorli (circa 4)
- 580 g di latte intero
- 120 g di panna (30-40% di grassi)
- ½ stecca di vaniglia, solo i semini estratti
- cubetti di ghiaccio q.b. per raffreddare
- 6 biscotti savoiardi
- 100 g di liquore Alchermes rosso
- 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3829.2 kJ / 915.2 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 100.1 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 484 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle con ragù di capretto e fonduta di pecorino
1h
Gelato al cioccolato
12sa
Salsa al cioccolato bianco e pistacchi al profumo di arancio
15 Min
Gelato al torrone
10 Std. 20 Min
Frozen yogurt al pistacchio
10 Std. 20 Min
Gelato ai frutti di bosco
12 Std. 15 Min
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Spagnola
10 Std. 20 Min
Gelato veloce alla fragola
20min
Gelato allo zabaione
10 Std. 20 Min
Vaschetta di gelato variegato al tiramisù
8 Std. 25 Min
Gelato alla crema
10 godz. 15 min