Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di rum scuro
- 60 g di uva passa
Impasto a cioccolato
- 130 g di acqua
- 85 g di panna (30-40% di grassi)
- 60 g di zucchero
- 30 g di burro, a temperatura ambiente
- 7 g di lievito di birra disidratato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 tuorlo d'uovo
- 395 g di farina tipo 00
- 15 g di cacao in polvere
Terminare la preparazione
- 120 g di burro, a temperatura ambiente, a pezzi
- 140 g di zucchero grezzo
- 140 g di zucchero semolato
- 60 g di cacao in polvere
- 100 g di gocce di cioccolato al latte
Glassa
- 30 g di burro, a temperatura ambiente
- 140 g di zucchero a velo
- 60 g di formaggio fresco spalmabile, temperatura ambiente
- 30 g di cacao in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1732 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 220 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di crêpes tiramisù
6h 30 min
Macarons alla fragola
2 Std. 30 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Tortine all'arancia e cioccolato
2 Std.
Crostata alla banana
4h 30min
Torta mostruosa
2 Std. 30 Min
Tortina arancia e cioccolatini
2 Std. 30 Min
Torta renna al cioccolato
4 Std.
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2 Std.
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Torta tipo bocconotto al cioccolato
2 Std.
Brownies cioccolato e pistacchi
45 dk