![Torta di rose all'arancia e cannella Torta di rose all'arancia e cannella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d5eb5d5a-2de6-446c-826d-67a85f21e731/Derivates/77ec7d01-12c0-4b90-9a64-49b44c918e5e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema all'arancia
- 100 g di zucchero
- 5 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
- 50 g di succo d'arancia
- 35 - 40 g di succo di limone
- 60 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 2 tuorli
Impasto
- 45 g di burro a pezzetti
- 45 g di acqua
- 85 g di latte
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di aroma di vaniglia
- 5 g di lievito di birra fresco
- 25 g di zucchero
- 180 g di farina di forza
- 150 g di farina per torte
Ripieno
- 85 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 50 g di zucchero di canna
- 5 g di cannella in polvere
Meringa
- 2 albumi
- 50 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2521 kJ / 603 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 103.2 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 103.2 mg
Alternatywne przepisy
Corona di brioche alla crema di whisky
5h
Torta di marzapane (Simnel Cake)
3h
Mostaccioli al mosto cotto
1 Std.
Torta soffice all'arancia
2h
Fruttone leccese al cioccolato
1 Std. 40 Min
Torta raw all'arancia e mandorle
1h 30min
Torta di mele con meringata e crumble (vegan)
1 Std. 45 Min
Mostaccioli siciliani
1 Std.
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2h
Ghirlanda di pan brioche al farro
15h 30min
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4h
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min