Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di uva passa
- 30 g di Rum
- 1680 g di acqua (di cui 180 g fredda)
- 50 g di latte intero, freddo
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 40 g di zucchero
- 450 g di farina tipo 00 forte (almeno W300) + q.b.
- 50 g di semola rimacinata di grano duro
- 2 uova
- 5 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 1 tuorlo
- 1 cucchiaio di panna fresca liquida
- mandorle a lamelle, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1051 kJ / 251 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia di pane alle olive
5h 30 min
Rosette alle mele
3h 30 min.
Corona di brioche alla crema di whisky
5h
Baguette francese (TM6)
5h
Treccia al latte
2h 30min
Panini al latte dolci
12 Std.
Pane dolce per la colazione
1h 30 min.
Cruffin (TM6)
4 Std. 30 Min
Pane alla zucca con uvetta
19h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Panini morbidi dolci
1h 30 min.