Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Crema alle nocciole
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- 50 g di zucchero
- 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
- 50 g di nocciole tostate
- 400 g di latte intero
- 4 tuorli d'uovo
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1525.9 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 64.7 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisù allo zabaione
7 Std.
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Rotolo decorato
1 Std. 5 Min
Profiterole bianco
3 godz. 15 min
Torta bignè al cioccolato bianco
1h
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Code di aragosta con crema pasticcera
6 godz.
Cigni alla crema diplomatica
2 godz.
Crema diplomatica
30 Min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Pasta biscotto
1h
Bignè con crema pasticcera
3 godz.