![Piccoli bignè con crema alle nocciole Piccoli bignè con crema alle nocciole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6A3B1F55-9469-4770-BACF-44604B78FFF7/Derivates/1D310737-176A-461A-8DE3-965D1EE9486B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Crema alle nocciole
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- 50 g di zucchero
- 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
- 50 g di nocciole tostate
- 400 g di latte intero
- 4 tuorli d'uovo
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1525.9 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 64.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta choux
2h
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Budini topolini
4小时 30 分钟
Crema chiboust
1 Std.
Tiramisù all'arancia e pistacchi
3h 30min
Tortine al limone (TM6)
2h
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Crema diplomatica
30 Min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 dk
Crema pasticcera alla vaniglia
15 分钟