![Crema chiboust Crema chiboust](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94618afe-5b56-4560-a147-9c374d9757f5/Derivates/62cde8a9-46fe-4ccf-b815-06b6e3877fd4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 40 g di farina tipo 00
- 1000 g di acqua
Meringa
- 140 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6443.4 kJ / 1540 kcal
- Białko
- 46.3 g
- Węglowodany
- 291.5 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 589 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1 godz.
Pasta choux
2ч.
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Torta Saint Honoré
5h 50 min.
Crema mousseline
1 godz.
Cheesecake alla crema catalana
4h
Bignè alla crema di ricotta
2h 30min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2ч.
Crema diplomatica
30 min
Crema pasticcera al cucchiaio
15min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min