Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g di burro, morbido
- 100 g di zucchero
- 1 bustina di zucchero vanigliato (circa 8 g)
- 2 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 180 g di farina integrale
- ¼ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 230 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 110 g di panna (30-40% di grassi)
- 18 mandorle pelate
- 100 g di confetti al cioccolato colorati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1053.9 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 17.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin pasquali
45 Min
Panini al latte e burro
3 godz. 30 min
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4h 30min
Mini plumcake al cioccolato
40 Min
Bagel dolci al cioccolato
5h
Pink velvet cake
7h 20min
Torta Bicerin
30 Min
Cupcake ragnatela
1 Std. 30 Min
Cupcake di Pasqua
1h
Muffin ai tre cioccolati
50 Min
Torta cioccolato e frutti di bosco con farina di riso
2 godz.
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5h