Angielski brunch

Angielski brunch

4.5 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • 300 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 50 g wody
  • 25 - 45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
  • 5 g cukru
  • ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 100 - 150 g liści szpinaku, świeżych
  • 4 - 6 jajek schłodzonych (patrz wskazówka)
  • 200 g kiełbasek wędzonych, np. frankfurterek, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
  • 100 - 150 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 1 puszka białej fasoli, dużej, z puszki odsączona (200-300 g)
  • biały chleb tostowy, pokrojony na kromki do podania (patrz wskazówka)
  • pomidorki koktajlowe (ok. 100 g), do podania
  • mieszane zioła, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1139.8 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 2306.3 kJ / 550.8 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 47.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...