
Urządzenia i Akcesoria
Angielski brunch
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
300 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
50 g wody
-
25 - 45 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia i skropienia
-
5 g cukru
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka octu balsamicznego
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
100 - 150 g liści szpinaku, świeżych
-
4 - 6 jajek schłodzonych (patrz wskazówka)
-
200 g kiełbasek wędzonych, np. frankfurterek, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
100 - 150 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
1 puszka białej fasoli, dużej, z puszki odsączona (200-300 g)
-
biały chleb tostowy, pokrojony na kromki do podania (patrz wskazówka)
-
pomidorki koktajlowe (ok. 100 g), do podania
-
mieszane zioła, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1139.8 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
2306.3 kJ /
550.8 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
47.8 g