Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki do obierania ziemniaków (patrz wskazówka)
-
900 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
300 g bulionu mięsnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
4 jajka dokładnie umyte
-
20 g miodu, płynnego
-
60 g musztardy Dijon
-
2 łodyżki selera naciowego bez łyka, pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ogórek konserwowy pokrojony w drobną kostkę
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
470.5 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
958.5 kJ /
229.1 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
31.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6, TM7)
45 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Warzywa z serowym sosem; Surówka brokułowa
40 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Sałatka z serem
5 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.