Urządzenia i Akcesoria
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1200 g wody
-
20 g oliwy z oliwek plus 2 łyżeczki do obierania ziemniaków (patrz wskazówka)
-
900 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
300 g bulionu mięsnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
4 jajka dokładnie umyte
-
20 g miodu, płynnego
-
60 g musztardy Dijon
-
2 łodyżki selera naciowego bez łyka, pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ogórek konserwowy pokrojony w drobną kostkę
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
470.5 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
958.5 kJ /
229.1 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
31.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziemniaki księżnej z marchewką i groszkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 15 min
Sałatka ryżowa z warzywami i szynką; Deser z mascaropne i winogronami
50 min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 min
Imprezowa sałatka makaronowa
1 godz.
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.