
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Glazura
-
80 g cukru
-
80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
„Ryż” kalafiorowy
-
800 g kalafiora podzielonego na 3 cm różyczki
Gulasz wołowy
-
2 cebule szalotki przekrojone na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
700 g wody
-
200 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
3 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Ciasto cytrynowe
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
120 g cukru
-
175 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka w temp. pokojowej
-
175 g mieszanki mąk bezglutenowych do wypieku ciast
-
10 g proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
520 g wody
-
2 - 3 ziemniaki średnie (ok. 300 g), pokrojone na 2 cm kawałki
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
698.5 mg
Białko
26.3 g
Kalorie
3370.9 kJ /
805.7 kcal
Tłuszcz
46.4 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Węglowodany
78.8 g