Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe

Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe

4.0 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

Glazura
  • cukru
    80 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    80 g
„Ryż” kalafiorowy
  • kalafiora podzielonego na 3 cm różyczki
    800 g
Gulasz wołowy
  • cebule szalotki przekrojone na pół
    2
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3 cm kawałki
    500 g
  • wody
    700 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
    200 g
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • liście laurowe, suszone
    3
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
Ciasto cytrynowe
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
    5 g
  • cukru
    120 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    175 g
  • jajka w temp. pokojowej
    3
  • mieszanki mąk bezglutenowych do wypieku ciast
    175 g
    175 g skrobi ziemniaczanej
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    10 g
  • wody
    520 g
  • ziemniaki średnie (ok. 300 g), pokrojone na 2 cm kawałki
    2 - 3
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane, do dekoracji
    2 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 805.7 kcal / 3370.9 kJ
Białko 26.3 g
Tłuszcz 46.4 g
Węglowodany 78.8 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 698.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...