
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Glazura
-
cukru80 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego80 g
„Ryż” kalafiorowy
-
kalafiora podzielonego na 3 cm różyczki800 g
Gulasz wołowy
-
cebule szalotki przekrojone na pół2
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
wody700 g
-
marchewki pokrojonej w 1 cm plastry200 g
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
liście laurowe, suszone3
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Ciasto cytrynowe
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki5 g
-
cukru120 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki175 g
-
jajka w temp. pokojowej3
-
mieszanki mąk bezglutenowych do wypieku ciast175 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego10 g
-
wody520 g
-
ziemniaki średnie (ok. 300 g), pokrojone na 2 cm kawałki2 - 3
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, posiekane, do dekoracji2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
805.7 kcal /
3370.9 kJ
Białko
26.3 g
Tłuszcz
46.4 g
Węglowodany
78.8 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Sód
698.5 mg