Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)

Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)

4.2 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 80 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
  • 120 - 150 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
  • 400 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych
  • 40 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 pomidor śliwkowy (80-90 g), w całości, mieszczący się do szerokiej części podajnika
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 g liści kolendry, świeżych
  • skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
  • 500 g wody
  • 4 filety z morszczuka świeże lub mrożone, uprzednio rozmrożone (po ok. 100-125 g, patrz wariant)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 353.1 kcal / 1477.1 kJ
Białko 25.3 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 667.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...