Urządzenia i Akcesoria
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
Składniki
-
80 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
120 - 150 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
-
400 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych
-
40 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 pomidor śliwkowy (80-90 g), w całości, mieszczący się do szerokiej części podajnika
-
3 ząbki czosnku
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
-
500 g wody
-
4 filety z morszczuka świeże lub mrożone, uprzednio rozmrożone (po ok. 100-125 g, patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6, TM7)
45 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM5)
45 min
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM5)
1 godz.
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min