
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
batatów obranych lub wyszorowanych, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika750 g
-
cebuli szalotki w całości500 g
-
oliwy z oliwek plus 1 łyżka35 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
ząbków czosnku5
-
masła30 g
-
liści tymianku, świeżych2 łyżki
-
musztardy Dijon1 ½ łyżki
-
papryki słodkiej, mielonej1 ½ łyżeczki
-
rozmarynu, świeżego tylko liście1 łyżka
-
polędwiczki wieprzowe w całości (po ok. 350 g każda)2
Sos cebulowo-winny
-
oliwy z oliwek20 g
-
masła10 g
-
cukru1 łyżka
-
wina Porto70 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
wody150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
843.6 kcal /
3529.5 kJ
Białko
59.3 g
Tłuszcz
35.9 g
Węglowodany
67 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
1542.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Pieczona kaczka z purée ziemniaczano-kalafiorowym i śliwkami
3 godz.
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Rolady z polędwiczki z sosem i ziemniakami
55 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6)
1 godz. 40 min
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM5)
1 godz.
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Pieczone polędwiczki wieprzowe z ziemniakami i sosem
40 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Wieprzowina chimichurri z ryżem z warzywami
13 godz. 20 min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1 godz. 30 min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min