![Pink Barley Tabbouleh with Pistachios Pink Barley Tabbouleh with Pistachios](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/344ff552570e3a66d66c6ad8759d44f3/Derivates/9a601c46f5a20ce47ad258efd8db88707a8742bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g pistachio nuts, roasted, shelled, unsalted
- 10 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh mint leaves
- 10 g fresh basil leaves
- 30 g extra virgin olive oil
- 80 g red onions, halved
- 30 g tahini
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 30 g miso paste
- 2 - 3 pinches salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper
- 200 g cooked beetroot, cut in pieces
- 120 g barley grain
- 1200 g water
- 12 cherry tomatoes
- 200 g cucumber
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1024.4 kJ / 244.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 294.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40min
Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus
35min
Sikil Pak (Pepita Dip)
25min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Creamy carrot and lentil soup
35min
Lamb and vegetable couscous (Bidawi)
1h
Creamy pea soup
40min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs
45min
Butternut and Cashew Curry with Black Rice
1h 15min
Smooth fennel and carrot soup
40min