Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 350 g water
- 1 sachet saffron powder
- 1 pinch fine salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, plus extra to taste
- 350 g tomatoes, seeded and diced
- 80 g carrots, diced
-
100
g fresh green peas
lub 100 g frozen green peas, defrosted - 120 g fresh green beans, cut into pieces
- 75 g courgettes, diced
- 75 g yellow courgettes, diced
- 1 tsp herbes de Provence, dried
- 200 g long-grain rice
- 100 g canned kidney beans, rinsed under cold water
- ½ lemon, juice only
-
60
g Kalamata olives, pitted
lub 60 g black olives, pitted - 60 g olives, pitted, provençale style
- 1 tbsp fresh parsley leaves, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649 kJ / 391 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min
Minestrone
45 min
Tofu stew
30 min
Pumpkin, cauliflower and romanesco soup
45 min
Chili non Carne
1h
Spinach and tomato quiche
1h 45 min
Vegan bean burger
1h 20 min
Stuffed Vegetables
1h 5 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10 min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10 min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min