![Paella with kidney beans Paella with kidney beans](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/aebfdb28-e5a5-4a23-a82a-749a6d7e095c/Derivates/ea6bed23-0574-4217-9744-ea04fd35ef40.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 350 g water
- 1 sachet saffron powder
- 1 pinch fine salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, plus extra to taste
- 350 g tomatoes, seeded and diced
- 80 g carrots, diced
-
100
g fresh green peas
lub 100 g frozen green peas, defrosted - 120 g fresh green beans, cut into pieces
- 75 g courgettes, diced
- 75 g yellow courgettes, diced
- 1 tsp herbes de Provence, dried
- 200 g long-grain rice
- 100 g canned kidney beans, rinsed under cold water
- ½ lemon, juice only
-
60
g Kalamata olives, pitted
lub 60 g black olives, pitted - 60 g olives, pitted, provençale style
- 1 tbsp fresh parsley leaves, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649 kJ / 391 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dill Stuffed Peppers
5 Min
Falafel Waffle
40min
Vegan tiramisu
3 Std. 20 Min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Vegetable and hazelnut cheese muffins
45 Min
Mediterranean pearl barley risotto
1h
Chili non Carne
1h
Lentil loaf
1 godz. 55 min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Vegan bean burger
1h 20min
Raw zucchini bolognaise
15 Min
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1h 30min