Paella with kidney beans

Paella with kidney beans

2.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • onions cut into halves
    150 g
  • garlic cloves
    3
  • olive oil
    20 g
  • water
    350 g
  • saffron powder
    1 sachet
  • fine salt plus extra to taste
    1 pinch
  • freshly ground black pepper plus extra to taste
    1 pinch
  • tomatoes seeded and diced
    350 g
  • carrots diced
    80 g
  • fresh green peas
    100 g
    100 g frozen green peas, defrosted
  • fresh green beans cut into pieces
    120 g
  • courgettes diced
    75 g
  • yellow courgettes diced
    75 g
  • herbes de Provence, dried
    1 tsp
  • long-grain rice
    200 g
  • canned kidney beans rinsed under cold water
    100 g
  • lemon juice only
    ½
  • Kalamata olives, pitted
    60 g
    60 g black olives, pitted
  • olives, pitted provençale style
    60 g
  • fresh parsley leaves finely chopped
    1 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 391 kcal / 1649 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...