Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cukru
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 370 g mleka
- 180 g mąki pszennej
- 50 g rodzynek
- masło klarowane, ilość do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1841.7 kJ / 440.2 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 188.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Placki z serkiem
45 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Racuchy na żółtkach z rodzynkami w rumie
1 Std. 40 Min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Banany smażone w cieście
40 min
Naleśniki à la Suzette
55 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1h
Omlet biszkoptowy
10min
Jabłka w cieście
1h
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min