Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 350 g wody
- 700 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 2 ząbki czosnku
- 20 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 1 ½ łyżki oregano, suszonego
- ½ - 1 łyżeczki soli gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1108.3 kJ / 264.9 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 316.5 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
2 Std. 10 Min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 Std. 20 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Focaccia z figami i rozmarynem
2 Std.
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia
2 godz. 50 min