
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 kawałków
Składniki
-
30 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
350 g wody
-
700 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
2 ząbki czosnku
-
20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
1 ½ łyżki oregano, suszonego
-
½ - 1 łyżeczki soli gruboziarnistej
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
264.9 kcal /
1108.3 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
47.3 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
316.5 mg