Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte

Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte

4.6 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 120 g de carotte coupée en morceaux
  • 200 g d'eau
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 12 huîtres creuses n°3
  • 450 g de gros sel pour poser les huîtres
  • 60 g de beurre
  • 1 échalote (petite)
  • 3 jaunes d'œufs
  • 50 g de vin pétillant, type vouvray

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 135 kcal / 559 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...