Wersje kompatybilne
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de carotte, coupée en morceaux
- 200 g d'eau
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre, à ajuster en fonction des goûts
- 12 huîtres creuses, n°3
- 450 g de gros sel, pour poser les huîtres
- 60 g de beurre
- 1 petite échalote
- 3 jaunes d'oeufs
- 50 g de Vouvray pétillant
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 559 kJ / 135 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Île flottante au foie gras
25min
Bouchées de saint-jacques, noisettes et topinambours
50min
Sabayon au vouvray
15 Min
Terrine de canard
24h
Foie gras de canard
72 Std.
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55 min
Sauce périgourdine
35min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45min
Eclairs au foie gras
3ωρ. 15 λεπτ.