Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 130 g de jaunes d'œufs (6 jaunes moyens)
- 95 g de sucre en poudre
- 30 g de Grand Marnier®
- 30 g de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 864 kJ / 207 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3u. 40min
Sabayon classique
15 Min
Sabayon au citron
15 Min
Pommes vapeur et sabayon au cidre
40min
Le merveilleux
3u. 40min
Sabayon
15 Min
Soupe de melon au marsala
2hod. 10min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20min
Sabayon au cidre
15 Min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15 Min
Crème brûlée aux pralines roses
3sa 15 dk