Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de vin blanc liquoreux
- 120 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 600 g de fruits rouges frais variés (fraises, cerises, framboises, mûres, myrtilles...)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 878 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3 Std. 15 Min
Crumble de saint-jacques au gingembre et lait de coco
45 Min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55 Min
Sabayon
15min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20 Min
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4h 30 min
Sabayon sucré
30min
Gratin aux fruits rouges
20 Min
Sabayon de fruits exotiques
30min
Velouté de langoustines à la coriandre
1hod.
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40 Min
Noix de saint-jacques sur lit de poireau
40 Min