Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
foie gras d'oie cru (400-500 g)
lub 1 foie gras de canard cru (400-500 g) - 20 g de pineau des Charentes
- 5 g d'armagnac
- 2 c. à café de sel
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 15 g de brisures de truffe noire
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1881 kJ / 450 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Foie gras farci aux figues
24 godz.
Lotte à la diepoise
40 min
Déclinaisons autour de la mer
30 min
Ile flottante surprise, velouté asperge-champignon-chorizo (Zone 3)
1h 30min
Gaspacho tomate-gambas
2h 30 min
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1h 30min
Saint-jacques à la dieppoise - Laurent Clément
1h 30min
Foie gras de canard
72h
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 min
Aïoli traditionnel
10min
Velouté de cèpe et châtaigne
35 min