Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
foie gras d'oie cru (400-500 g)
lub 1 foie gras de canard cru (400-500 g) - 20 g de pineau des Charentes
- 5 g d'armagnac
- 2 c. à café de sel
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 15 g de brisures de truffe noire
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1881 kJ / 450 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie-gras mi-cuit
50h
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Pâté périgourdin
48 Std.
Terrine de canard
24h
Terrine de lapin aux fruits secs et pistaches
6h 30min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2h
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
2h
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 Std. 30 Min
Ravioles de homard, sauce à la truffe
2h
Foie gras de canard
72h
Aïoli traditionnel
10min
Anchoïade
15 min