Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de viande de lapin en morceaux (le devant, avec les os. Voir "Conseil(s)")
- 20 g de beurre
- 100 g de vin blanc sec
- 200 g d'eau
- 1 c. à café bombée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de graisse de canard
- 1 c. à soupe de cognac
- 1 c. à soupe rase de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1082.4 kJ / 260.6 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24 Std.
Pâté de campagne
48 godz.
Pâté de lapin
2h 35min
Rillettes de porc tradition
12 Std.
Pâté périgourdin
48 godz.
Terrine de pintade aux pistaches
24 Std.
Rillettes de porc et de canard
7 Std.
Rillettes de canard
2 Std. 30 Min
Pâté de campagne au foie gras
48 godz.
Foie gras au piment d'Espelette
72 godz.
Terrine de poulet aux pistaches
1 Std. 15 Min
Rognons de veau sauce madère
20 Min