Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de viande de lapin en morceaux (le devant, avec les os. Voir "Conseil(s)")
- 20 g de beurre
- 100 g de vin blanc sec
- 200 g d'eau
- 1 c. à café bombée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de graisse de canard
- 1 c. à soupe de cognac
- 1 c. à soupe rase de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1082.4 kJ / 260.6 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de porc tradition
12h
Terrine de lapin aux herbes
24 godz.
Rognons de veau sauce madère
20min
Pâté de Pâques
2h
Pâté de campagne
48u.
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Pâté périgourdin
48u.
Petits choux aux escargots
1h 20 min
Pâté de lapin en croûte
5h 30 min
Céleri rémoulade
10min
Minifeuilletés aux escargots
50 min
Pâté de lapin
2h 35min