Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de lapin, désossé et détaillé en dés (1 lapin env.)
- 600 g de poitrine de porc, découennée et détaillée en dés
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 40 g d'échalote
- 1 gousse d'ail
- le zeste d'un citron jaune, non traité
- 8 brins de persil plat frais, équeutés
- 5 brins de cerfeuil, équeutés
- 2 branches de thym frais, effeuillées
- 15 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 g de poivre, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 2 feuilles de laurier frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 579 kJ / 139 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 0.9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Pâté de Pâques
2h
Pâté de campagne au foie gras
48 Std.
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Pâté de campagne
48 Std.
Terrine de campagne
4 godz. 30 min
Pâté périgourdin
48 Std.
Terrine aux restes de viande
13 godz. 15 min
Terrine de canard
24h
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Pâté de lapin
2 godz. 35 min
Sauce gribiche
15min