Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gousses d'ail
- 50 g de beurre doux
- 50 g de farine de blé
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de piment d'Espelette
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de vinaigre de xérès
- 4 tranches de pain de campagne rassis
- 30 g de graisse de canard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240 kJ / 296 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de poireau à l'irlandaise
50min
Soupe de haricots blancs
20min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5min
Tourin blanchi (soupe bordelaise)
30min
Soupe à l'oignon
1sa 10 dk
Soupe à l'oignon
50min
Crème de pois chiches au lard
30min
Garbure
1sa 10 dk
Potage Saint-Germain
45min
Avgolemono (soupe grecque œuf-citron)
35min
Soupe à l'ail
40min
Gratinée aux oignons
50min