Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 gousses d'ail
- 50 g de beurre doux
- 50 g de farine de blé
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de piment d'Espelette
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de vinaigre de xérès
- 4 tranches de pain de campagne rassis
- 30 g de graisse de canard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240 kJ / 296 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de haricots blancs
20min
Potage Saint-Germain
45 min
Soupe à l'ail
40 min
Soupe à l'oignon
1h 10 min
Soupe de mojettes et jambon de Vendée
13h 10min
Gratinée aux oignons
50 min
Velouté de cocos de Paimpol aux moules
1h
Bouillon parfumé
35 min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5 min
Crème d'endive au colombo
30 min
Tourin blanchi (soupe bordelaise)
30 min
Soupe des hortillons
1h 15 min