Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g farina tipo 00 + q.b.
- 75 g di burro a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 50 g di acqua
Terminare la preparazione
- 60 g di confettura di pere
- 2 pere Kaiser, pelate e a fette
- 10 acini di uva, a metà e senza semi
- 20 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 507.7 kJ / 121.3 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 133.1 mg
Alternatywne przepisy
Plumcake al mascarpone
2 Std.
Curd alle clementine
30 min
Purè di patate e carote al rosmarino
45min
Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi
1 godz.
Panini alberelli segnaposto
3h
Focaccine ricotta e uva
40min
Muffin cheesecake al Varoma
40min
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1h 30min
Torta di mele con meringata e crumble (vegan)
1h 45min
Torta salata pere e formaggio
1 godz.
Torta di mandorle e pistacchi
1 godz.
Crema al limone con mirtilli
1 godz.