Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte intero
- 150 g di panna (30-40% di grassi) (vedere varianti)
- 150 - 250 g di sciroppo di acero
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 2 uova
- zucchero di acero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 915.5 kJ / 218.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 50.2 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50 Min
Mousse ricotta alle erbe e miele
10 Min
Maionese all'avocado
15 Min
Baccalà con salsa samfaina
55 min
Tisana fredda al pompelmo e rosmarino
1h 25min
Pizza di Pasqua
3 Std.
Zucchero ai lamponi
Brak ocen
Bicchierini mimosa salati
2h
Polpettone ai funghi con crema di cipolle
1 Std.
Torta salata con ragù
1h 30min
Impasto per pane veloce
45 Min
Torta salata radicchio e salsiccia
1h 15 min