Wersje kompatybilne
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 100 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 60 g di panna (30-40% di grassi)
- 50 g di frumina
- 1000 g di acqua
Coulis di fragole
- 125 g di fragole, pulite e a pezzi + q.b. per guarnire, a fettine
- 30 g di acqua
- ½ cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038.2 kJ / 248.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 62.1 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi di broccoli
1h
Uova alla triestina
30 Min
Parmigiana di patate e zucchine con Affettatutto Bimby®
1 Std. 15 Min
Brunelle
2 godz.
Ghirlanda di Natale
4 Std.
Lasagna vegetariana
2 godz.
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3 godz. 30 min
Tramezzino di segale con avocado e uova
3 godz. 30 min
Paella veloce
40 Min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35 Min
Palline cocco e lampone
3 godz.