Wersje kompatybilne
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 100 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 60 g di panna (30-40% di grassi)
- 50 g di frumina
- 1000 g di acqua
Coulis di fragole
- 125 g di fragole, pulite e a pezzi + q.b. per guarnire, a fettine
- 30 g di acqua
- ½ cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1038.2 kJ / 248.2 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 62.1 mg
Alternatywne przepisy
Coppa cookies
3h 30min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Pizza caprese
9u.
Avocado ripieno e insalata di pomodori
30min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Tramezzino di segale con avocado e uova
3h 30min
Nidi di patate con uova sode in salsa rosa (TM6)
1h 30min
Chips di verdure al forno (TM6)
1u. 45min
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 Std.
Insalata pantesca con sgombro
1h
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2 Std. 30 Min