Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole

Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole

4.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • di zucchero
    100 g
  • limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • uova i tuorli e gli albumi separati
    2
  • di ricotta fresca ben scolata
    250 g
  • di panna (30-40% di grassi)
    60 g
  • di frumina
    50 g
  • di acqua
    1000 g
Coulis di fragole
  • di fragole pulite e a pezzi + q.b. per guarnire, a fettine
    125 g
  • di acqua
    30 g
  • di succo di limone spremuto fresco
    ½ cucchiaio
  • di zucchero
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 248.2 kcal / 1038.2 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 36.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 62.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...