Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringhe
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di chiodi di garofano in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 pizzico di zenzero in polvere
- 400 g di ceci bianchi in scatola
-
1
cucchiaio di succo di limone
lub ¼ cucchiaino di cremor tartaro
Crema montata al cocco
- 30 g di zucchero vanigliato
- 400 g di crema di cocco (circa il 90% di estratto di cocco), fredda (vedere varianti)
- 100 g di frutti rossi misti freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1194 kJ / 285.4 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 5.9 mg
Alternatywne przepisy
Torta di zucca con noci e cioccolato (senza glutine)
2 godz. 30 min
Pasta frolla alle mandorle (senza glutine)
35 Min
Torta di mele con meringata e crumble (vegan)
1 Std. 45 Min
Chiacchiere (vegan)
1h 15min
Riso cotto dolce alle rose (Sheer berenj)
50 Min
Curry di ceci (vegan)
1 Std.
Pasta choux (vegan)
2h
Vinaigrette zenzero e limone
5min
Torta mimosa (vegan)
2h
Ricotta di mandorle e anacardi
24óra 40p
Torta multistrato al cioccolato, lampone e pistacchi (vegan)
12h
Crema al limone con mirtilli
1 Std.