Urządzenia i Akcesoria
Szparagi zapiekane w szynce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
50 g bułki tartej50 g czerstwej bułki pokrojonej na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
550 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
-
700 - 800 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek700 - 800 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
15 g mąki pszennej
-
4 - 6 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 plastry szynki długodojrzewającej np. parmeńskiej, szwarcwaldzkiej
-
1 żółtko
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1118.5 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
1202.5 kJ /
287.4 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1 godz.
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Deser z truskawkami (TM6, TM7)
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Tarta ze szparagami i szynką
1 godz.
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min