
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Pulpety w sosie pomidorowym
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście15 - 20 g
-
cebuli przekrojonej na pół350 g
-
ząbki czosnku3
-
masła30 g
-
majeranku, suszonego2 łyżki
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki800 g
-
jajka2
-
mleka100 g
-
bułki tartej120 g
-
soli3 - 4 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
musztardy2 łyżki
-
wody100 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki800 g
-
cukru (patrz wskazówka)2 - 3 łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
liście laurowe, suszone2
Purée ziemniaczane
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 1-2 cm kostkę1400 g
-
mleka430 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki45 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
638.2 kcal /
2670.1 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
34.5 g
Węglowodany
56.4 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
27.5 g
Sód
1667.3 mg