
Urządzenia i Akcesoria
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Babka marmurkowa z Varomy
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
120 - 150 g cukru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
3 jajka
-
270 g mąki pszennej typu 450-500
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
80 g mleka
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1400 g wody
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym
-
80 - 100 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 - 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
250 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
450 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g makaronu, suchego, krótkiego (np. penne)
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
929 kcal /
3887 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
45.7 g
Węglowodany
104 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
27 g
Sód
1049.1 mg