Kurkuma-Ingwer-Suppe mit gemischtem Gemüse

Kurkuma-Ingwer-Suppe mit gemischtem Gemüse

4.5 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Schalotten halbiert
    30 g
  • Olivenöl
    15 g
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • Hähnchenbrust, ohne Haut, ohne Knochen in Würfeln (ca. 2 cm)
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser
    800 g
  • Möhren in Scheiben (ca. 5 mm)
    200 g
  • Shiitakepilze, frisch halbiert
    100 g
    100 g Champignons, halbiert
  • Edamame, TK aufgetaut
    100 g
    100 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    2
  • Sesamöl (opcjonalnie) geröstet
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 229 kcal / 958 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 386 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...