Mediterraner Spargel mit Sellerie-Hummus und Oliven-Petersilien-Gremolata

Mediterraner Spargel mit Sellerie-Hummus und Oliven-Petersilien-Gremolata

4.2 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Sellerie-Hummus
  • Knollensellerie in Stücken
    800 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    150 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • körniger Frischkäse
    200 g
  • Zitrone, unbehandelt Schale abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • Tahin
    30 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Gremolata und Fertigstellung
  • Petersilie abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
    40 g
  • Oliven, schwarz, entsteint abgetropft
    60 g
  • Senf
    5 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Wasser
    630 g
  • Spargel, weiß geschält
    1000 g
    1000 g Spargel, weiß, TK
  • Cherry-Tomaten geviertelt
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1698 mg
Białko 16 g
Kalorie 1736 kJ / 415 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...