Erbsensuppe mit Tintenfischringen und Tomaten

Erbsensuppe mit Tintenfischringen und Tomaten

4.4 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    300 g
  • Erbsen, TK
    400 g
  • Tintenfischringe (siehe Tipp)
    500 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Pfeffer zum Würzen
  • Olivenöl
    30 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Cherry-Tomaten und etwas mehr zum Garnieren
    200 g
  • Minze abgezupft
    3 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 266 kcal / 1115 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...