Scharfe Spitzkohl-Curry-Suppe mit Geflügelhackbällchen

Scharfe Spitzkohl-Curry-Suppe mit Geflügelhackbällchen

4.6 227 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Koriander abgezupft
    1 Bund
  • Geflügelhackfleisch (siehe Tipp)
    200 g
  • Sambal Oelek
    1 geh. TL
  • Ei
    1
  • Paniermehl
    20 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    15 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    20 g
  • gelbe Currypaste
    ¾ - 1 TL
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Kokosmilch, fettreduziert
    200 g
  • Spitzkohl in feinen Streifen
    300 g
  • Curry
    1 TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen (opcjonalnie)
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1941 mg
Białko 28 g
Kalorie 1710 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...