Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką

Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką

4.3 252 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Ziemniaki, brokuły i fasolka
  • 500 g wody
  • 500 - 600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 250 - 300 g różyczek brokułu
  • 250 - 300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    250 - 300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
Kurczak w sosie paprykowym
  • 250 - 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 50 - 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 200 g wody
  • 50 g białego wina
    50 g wody
  • 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. majeranku, oregano, ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 700 - 800 g piersi z kurczaka, bez kości pokrojonych na 3-4 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 978.5 mg
Białko 52.3 g
Kalorie 2089.3 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...