
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Ziemniaki, brokuły i fasolka
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 - 600 g
-
soli½ łyżeczki
-
różyczek brokułu250 - 300 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej250 - 300 g
Kurczak w sosie paprykowym
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki250 - 300 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 - 70 g
-
oleju20 g
-
wody200 g
-
białego wina50 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mieszanych ziół, suszonych np. majeranku, oregano, ziół prowansalskich1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
piersi z kurczaka, bez kości pokrojonych na 3-4 cm kawałki700 - 800 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
499 kcal /
2089.3 kJ
Białko
52.3 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
978.5 mg