
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Ziemniaki, brokuły i fasolka
-
500 g wody
-
500 - 600 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
250 - 300 g różyczek brokułu
-
250 - 300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
Kurczak w sosie paprykowym
-
250 - 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 - 70 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
200 g wody
-
50 g białego wina
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych np. majeranku, oregano, ziół prowansalskich
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
700 - 800 g piersi z kurczaka, bez kości pokrojonych na 3-4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
978.5 mg
Białko
52.3 g
Kalorie
2089.3 kJ /
499 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
53 g