Urządzenia i Akcesoria
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
80 g kaszy kuskus
-
160 g wody gorącej
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
60 g sera halloumi pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
40 - 80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g pomidorka koktajlowego
-
100 g ogórka
-
400 g wody
-
2 jajka
-
1 - 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem
-
5 - 6 liści mięty, świeżych
-
100 g jogurtu naturalnego
-
1 łyżeczka sosu sambal oelek (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
561.8 mg
Białko
18.7 g
Kalorie
1461.3 kJ /
349.3 kcal
Tłuszcz
13.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
39.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - WIOSNA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min