Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
10 g koperku, świeżego tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
45 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka miodu płynnego
-
1 ½ łyżeczki soli plus 2 szczypty
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 100 g każdy)
-
1200 g wody
-
270 g makaronu, suchego pełne ziarno, kokardki, Lubella
-
1 ogórek ze skórką lub bez skórki
-
½ cebuli½ czerwonej cebuli
-
50 g liści szpinaku baby, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1064.4 mg
Białko
40.6 g
Kalorie
2894.9 kJ /
691.9 kcal
Tłuszcz
32.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
57.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Wrapy z łososiem i jajkiem
45 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Spaghetti z sosem pesto i krewetkami
25 min