Urządzenia i Akcesoria
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions
Składniki
Meatballs
-
zucchini cut into pieces (3 cm)1
-
spring onions/shallots cut into quarters4
-
garlic cloves2
-
fresh coriander leaves only3 sprigs
-
fresh mint leaves only3 sprigs
-
chicken mince750 g
-
egg1
-
chilli powder (optional)¼ tsp
-
ground cumin1 tsp
-
sea salt¾ tsp
-
ground black pepper½ tsp
Tomato and Eggplant sauce
-
olive oil plus extra to grease40 g
-
brown onion cut into quarters150 g
-
garlic cloves2
-
ground smoked paprika2 tsp
-
canned diced tomatoes200 g
-
dried oregano1 tsp
-
dry white wine100 g
-
tomato paste30 g
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
Vegetable stock paste to taste (see Tips)2 tsp
-
eggplant diced into cubes (2 cm)1
-
water500 g
Risoni
-
white sugar1 tsp
-
dried risoni pasta250 g
-
olive oil3 tsp
-
fresh parsley leaves3 sprigs
-
Danish feta220 g
-
Greek yoghurt150 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
ground black pepper¼
-
fresh coriander leaves only, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1014.3 mg
Białko
38.4 g
Kalorie
2594.4 kJ /
620.1 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
50.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
"Moussaka" bowl
45 min
Quick and easy pork noodles
20 min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Eggplant and ricotta involtini
1 godz. 20 min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 godz.
Lamb sausage ragu
30 min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 min
Chicken and risoni bake
1 godz. 15 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min
Mediterranean-style stuffed capsicum
45 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Zucchini cheddar slice
45 min